Lumea in care traim…

Traim intr-o lume in care rozul isi pune ampreunta peste tot, iar haina face pe om !

Chestia asta cu moda a luat o amploare mult prea mare, oamenii au ajuns sa fie innebuniti dupa “brand-uri” pe care nici macar nu si le permit, sa faca economii timp de un an pentru a cumpara o geanta , care oricum este din colectia veche deja, sa faca imprumuturi in banca de mii de euro(dupa care platesc ani de zile) pentru a merge in vacanta intr-o destinatie cat mai indepartata si la un hotel de 5*, ca doar 2* sunt prea putine, sa-si cumpere masini pe care nu le pot intretine. Acestea sunt doar cateva exemple din pacate. Sincera sa fiu stau si ma gandesc intre ce este batalia asta, una intre clasele sociale, sexe sau una cu noi insine?Ne dorim sa fim diferiti , dar de fapt suntem cu totii la fel, ne imbracam de la aceleasi firme, conducem aceleasi masini si frecventam aceleasi locuri, doar pentru ca “asa e la moda”.

Imi amintesc si acum ca ma aflam la birou , cand o doamna de la o anumita banca a venit vreo 3 zile la rand, sa ma convinga sa-mi fac un credit card, draguta ea incerca sa-si faca meseria si sa-si atinga target-ul,explicadu-mi cate facilitati are si cate pot sa cumpar intr-o luna si sa returnez banii dupa nu stiu cat timp.In ultima zi nu m-am mai putut abtine si i-am  spus : “Doamna, am bani imi cumpar, nu am, nu-mi cumpar !” 

Pana la urma “nu o anumita societate mi se pare ridicola, ci omenirea.” (Eugen Ionescu)

Dhaka-Bangladesh

6 thoughts on “Lumea in care traim…

  1. Unii oameni isi cumpara masini scumpe, luxoase dar stau la garsoniera. Explicatia e simpla: masina, toti o vad, locul unde stau nimeni(numa vecinii). :))

  2. Doamna de la banca incerca doar sa te integreze in societatea bazata pe consum cu bani din viitor … pentru bunastarea altora putini … azi :)

  3. Desi sunt pasionata de moda mi se pare ca in ziua de azi pitiponceala, sclipiciul si prostul gust sunt la mare cautare…din pacate, mai ales in randul romanilor…asta-i felul nostru vrem sa ne intindem mai mult decat ne tine plapuma, cum zice un vechi proverb :))))))
    Felicitari pentru blog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s